Vitejte na mem blogu, zamerenem hlavne na BJD panenky(ball jointed dolls)

Duben 2012

Silentovi nove vlasy po druhe

19. dubna 2012 v 13:51 | Ja :-D |  Asijske panenky
Vcera me bolelo uplne vsechno, tak jsem skoro nevylezla z postele. Odpoledne jsem si vzala Silentovu paruku a trochu ji poupravila. Zkratila jsem ji a to co jsem odstrihala jsem prisila kolem takze paruka vypada prirozeneji.
Foceno za tmy, telefonem, s bleskem a v loznici v posteli :-)

Vrsek jsem i trosku procesala.


Uplne miluju ten jeho muzny nos.

Z tohoto uhlu se mi libi nejvice.

Nechapu proc ve skutecnosti vypada uzasne, ale na fotkach mi prijde, ze je nefotogenicky. Teda Tady myslim, ze vypada skvele.

Bohyne - protoze tu dlouho nebyla

11. dubna 2012 v 12:43 | Ja |  Asijske panenky
Pred asi dvema tydny jsem jen tak bez jakehokoli zaminky vyfotila Perushku :-)

Dnes jsem si s fotkama trosku pohrala. Tak uzasny vyhled, jako je na prvni fotce fakticky nemam :-D




Jeji ruce jsou naprosto uzasne

Silentovi nove vlasy

5. dubna 2012 v 15:48 | Ja |  Asijske panenky
Vcera nam prisla nova paruka, kterou jsem nasla na DoA za hodne dobrou cenu. A bylo mi lito ji tam nechat.
Tak si ji Si dneska vyzkousel. jen tak na rychlo. Budu si s ni muset jeste pohrat. K paruce byla i nadherna sponecka s uzasnou ozdobou z vypreparovanych kvetu, tak snad ji nekde vyuziju a vyfotim :-)




Jinak Silentuv prstynek je umelohmotny naramek pro Barbie. Kez bych jich mela vice :-(


Kefirova zrna - Recepty.

5. dubna 2012 v 9:59 | Ja |  Tibetská zrna
Tibetsky poklad


Rozhodla jsem se, ze z mamky vymamim jeji zmrazene Tibetske kefirove zrna. Mamka je nevyuziva a ja si potrebuju zlepsit imunitu. Protoze po poslednich antibiotykach jsem byla zdrava jen dva dny a ted uz zase 10 dni kaslu a jsem cela usmrkana, zahlenena. Mam flekaty jazyk. No bleeee.
Nastesti muj drahy manzel byl minuly tyden v Cesku, tak mi "chrlicky" dovezl. A ja po nich skocila, jak po nejvetsim pokladu. A hned si udelala prvni davku kefiru.
Ted me napadlo i jestli jsou i nejake fajn recepty s kefirku. Neco jsem nasla, tak si to tu vlozim, at to mam po ruce.


Kefírový jahodový desert
Ingredience: 300ml kefíru, 300g jahod, 2x vanilkový cukr, skořice, 100ml šlehačky
Příprava: Do skleničky vložíme rozmixované jahody, přidáme kefír, skořici a vanilkový cukr a pořádně promícháme. Na vrch přidáme šlehačku. Nejlépe chutná vychlazené.
Poznámka: Můžeme použít i další druhy ovoce (maliny, barůvky, švestky...). Není vhodné použít ovoce v konzervách, protože obsahuje mnoho vody.

Kefírové housky
Ingredience: 500g mouky, 1 čajová lžička soli, 300g kefíru, 30g droždí
Příprava: Kvasnice rozpusťte ve vlažném kefíru, přidejte mouku a sůl a pečlivě prohněťte. Nechte těsto asi tak hodinu odpočinout a znovu prohněťte. Vytvarujte asi 10 rolí, válením zdvonásobte jejich velikost a pomazejte vodou. Pečte na 170° než dostanou zlatavou barvu.

Domácí tvaroh z kefíru
Ingredience: kefír

Příprava: Kefír zahřejeme na teplotu asi na 40°C (čím teplejší kefír, tím tvrdší tvaroh). Poté jen přecezením oddělíme tvaroh od syrovátky.

Zakysaná smetana
Když dáme houbičku do smetany,vznikne nám zakysaná smetana a tu můžeme použít do omáček a všude tam kde jsme zvyklí ji používat.

Kefírová buchta
Kefírová buchta: 3 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce kakaa, 1 a 1/2 lžičky sody.(toto je základ.Zbytek surovin si můžete přidat podle svého.) Krém: 250g tvarohu(který jsme si udělaly s kefíru),hrnek moučkového cukr,1 pudink,1/2l mléka,cukr. Uvaříme si...
Urcite chci pohledat i nejake recepty, co primo se zrnama. Protoze kdyz je neni komu dat, tak je skoda je vyhodit a mrazit je vecne taky nechci.