Vitejte na mem blogu, zamerenem hlavne na BJD panenky(ball jointed dolls)

Kefirova zrna - Recepty.

5. dubna 2012 v 9:59 | Ja |  Tibetská zrna
Tibetsky poklad


Rozhodla jsem se, ze z mamky vymamim jeji zmrazene Tibetske kefirove zrna. Mamka je nevyuziva a ja si potrebuju zlepsit imunitu. Protoze po poslednich antibiotykach jsem byla zdrava jen dva dny a ted uz zase 10 dni kaslu a jsem cela usmrkana, zahlenena. Mam flekaty jazyk. No bleeee.
Nastesti muj drahy manzel byl minuly tyden v Cesku, tak mi "chrlicky" dovezl. A ja po nich skocila, jak po nejvetsim pokladu. A hned si udelala prvni davku kefiru.
Ted me napadlo i jestli jsou i nejake fajn recepty s kefirku. Neco jsem nasla, tak si to tu vlozim, at to mam po ruce.


Kefírový jahodový desert
Ingredience: 300ml kefíru, 300g jahod, 2x vanilkový cukr, skořice, 100ml šlehačky
Příprava: Do skleničky vložíme rozmixované jahody, přidáme kefír, skořici a vanilkový cukr a pořádně promícháme. Na vrch přidáme šlehačku. Nejlépe chutná vychlazené.
Poznámka: Můžeme použít i další druhy ovoce (maliny, barůvky, švestky...). Není vhodné použít ovoce v konzervách, protože obsahuje mnoho vody.

Kefírové housky
Ingredience: 500g mouky, 1 čajová lžička soli, 300g kefíru, 30g droždí
Příprava: Kvasnice rozpusťte ve vlažném kefíru, přidejte mouku a sůl a pečlivě prohněťte. Nechte těsto asi tak hodinu odpočinout a znovu prohněťte. Vytvarujte asi 10 rolí, válením zdvonásobte jejich velikost a pomazejte vodou. Pečte na 170° než dostanou zlatavou barvu.

Domácí tvaroh z kefíru
Ingredience: kefír

Příprava: Kefír zahřejeme na teplotu asi na 40°C (čím teplejší kefír, tím tvrdší tvaroh). Poté jen přecezením oddělíme tvaroh od syrovátky.

Zakysaná smetana
Když dáme houbičku do smetany,vznikne nám zakysaná smetana a tu můžeme použít do omáček a všude tam kde jsme zvyklí ji používat.

Kefírová buchta
Kefírová buchta: 3 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce kakaa, 1 a 1/2 lžičky sody.(toto je základ.Zbytek surovin si můžete přidat podle svého.) Krém: 250g tvarohu(který jsme si udělaly s kefíru),hrnek moučkového cukr,1 pudink,1/2l mléka,cukr. Uvaříme si...
Urcite chci pohledat i nejake recepty, co primo se zrnama. Protoze kdyz je neni komu dat, tak je skoda je vyhodit a mrazit je vecne taky nechci.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 nauriel nauriel | 5. dubna 2012 v 20:40 | Reagovat

To by bylo něco pro Martina s Káčou, dostatek kefíru. V obchodě už stojí snad dvacku. Já to nepiju, nemůžu to ani cítit. Ale oni si s tím zalívají okurky a salát. Závisláci :-D
A ty kefírový zrna se dají sehnat kde a jak to funguje? ???

2 Vlaďka Vlaďka | 6. dubna 2012 v 13:32 | Reagovat

taky je máme v marzáku, já to nemůžu ani vidět, ale Ivan to má rád ;-) jinak si nejsem úplně jistá, jestli tohle je ten nejlepší způsob, jak se zbavit zahlenění, ikdyž je to kefír, stále je v něm mléčná bílkovina která zahleňuje :-? naše Kája s tím má občas problémy, tak vysazuje všechno mléčné, protože jinak, kefír i bílý jogurt, pořád zahleňuje organismus; jinak je to asi dobrá věc, ale jako kumbucha tak i tato houba by se měla užívat jako kůra, nikoli dlouhodobě, je to stejné, jako s bylinkovýma čajema, Ivan to koupil od někoho přes net myslím....

3 edwards.goldeneyes edwards.goldeneyes | E-mail | Web | 7. dubna 2012 v 10:29 | Reagovat

[1]: Normalne si zadas na netu do vyhledavace Tibetska zrna, nebo houby. Nebo kefirova houba. A najdes ruzne clanky a diskuse, kde je lidi nabizeji. Nekteri chcou za to penize. A normalni lidi to predaji zadarmo, nebo poslou postou jen za postovne. Ale jsem si jista, ze u vas ve meste najdes nekoho, kdo je ma a rad da. :-)

[2]: :-D No prave, ze tenhle kefir mohou i lide, kteri nesnaseji laktozu, tak si myslim, ze to nebude tak zle. Navic, piju ho rano. Navic doufam, ze mi i pomuze od zacpy. Nejak se mi tohle tehotenstvi vyhli nevolnosti a jine problemy, ale tentokrat me uchvatila zacpa. A je to az nesnesitelne. A to jsem i zelezo prestala brat. Ja uz kefirek piju s prestavkama nekolik let. Ale tim, ze jsem v Irsku a nikdy jsem si je neprivezla sem, tak nikdy jsem zadnou kuru nejak nezvladla. Ale pit se muze dlouhodobe. Ale kazdy mesic by mela byt par dni pauza. O houbickach mam zjistene prvni a posledni. Nastesti toho je na netu hodne. A na zahranicnich siskusich miliardkrat vic nez v ceskych.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama